Archive | ondergronds RSS feed for this section

beeld plein

Nieuws over wedstrijd Bree

Met spijt in het hippo-hart willen we jullie melden dat de procedure van de wedstrijd voor het theater van Bree is stop gezet. We vinden het heel jammer dat we het ontwerp dat we samen met Architecten Achtergael maakten, niet kunnen uitvoeren. Maar we blijven natuurlijk heel trots op onze inzendingen. Bekijk alle beeldjes hier!

Lees verder
12.201 wedstrijd 2014-03-31 13375800000

Hippo bij de Holcim Awards

Enkele maanden geleden schreven we ons in voor de Belgian Architects at the Holcim Awards 2014. De hoofdprijs kregen we niet, maar van 24 november tot 5 december 2014 zijn we met ons project te bewonderen in het Architects’ House te Brussel. Een voorproefje kunnen we jullie toch niet ontzeggen: Klik hier voor meer!

Lees verder
Bree Pers

Bree in rep en roer?

Een dikke week geleden verscheen onderstaand artikel in de krant. Blijkbaar is er toch heel wat te doen over die ondergrondse theaterzaal.¬†Laten we hopen dat het over ons wedstrijdvoorstel¬†gaat en dat het project kan doorgaan.  

Lees verder
IMG_4470klein

Onze eerste ondergrondse woning was ‘kinderspel’!

Hippo architecten heeft een week lang een workshop ‘ondergronds wonen’ gegeven aan kinderen tussen 8 en 12 jaar in de Kinderkunstenfabriek in Termien. De kinderen werkten rond het thema ‘groen en ecologie’ en bouwden samen met Jan een ‘ondergrondse’ woning.

Lees verder