In Hasselt is donderdagavond onder ruime belangstelling de deuren officieel geopend van PHL-Music Campus Bootstraat. Eerder werd deze afdeling verspreid over de Muziekodroom, maar sinds dit academiejaar hebben de studenten en docenten een eigen campus

De laatste 1.600 vierkante meter van het voormalig slachthuis in de Bootstraat werden omgetoverd tot een knap staaltje architectuur met veel inzicht in de muziekwereld. Architectuur en muziek gaan best samen, dat bewees Jan Keymis van Hippo-architecten met een ontwerp wat zijn roots in de muziekwereld kende. Zogenaamde ‘Lofi’ bands als Sebadoh en Pavement bijvoorbeeld, deden een decennium geleden muzikaal immers ‘minder’ met ‘meer’. Een omgekeerde beweging waardoor de imperfecties deel uitmaken van het totaalconcept.

Muziek vertalen in de architectuur van een gebouw is echter niet zo gemakkelijk. De PHL-Music campus is een schoolvoorbeeld geworden van hoe dat toch kan. De lofi accenten liggen overal, van het kleurgebruik tot het onafgewerkt laten van stukken originele muur, of betonpalen. ??Het gebouw ademt rock’n roll, en we kunnen ons best voorstellen dat dit behoorlijk inspirerend moet werken op de studenten die er dit academiejaar voor het eerst hun lessen in mogen volgen.