Woningen en gebouwen zijn meer dan een mooie verschijningsvorm aan de buitenzijde. Ideaal gezien zet een ontwerpfilosofie zich ook verder in het interieur. Hippo architecten besteden daarom reeds bij het prille ontwerp veel aandacht aan de ruimten en ruimtelijkheid, rekening houdend met de mogelijke latere inrichting.

Ondanks de basis dus een mooie ruimte is, zal een interieur pas af zijn als alle losse en vaste meubels staan. Vandaar dat we ons ook graag toeleggen op het afwerken van de ruimten.

kantoor licht

Na de ontwerpfase van het gebouw dienen de volgende fases afgesteld te worden op de ontworpen ruimten. Ook al zijn er tijdens het bouwen dikwijls budgettaire beperkingen, het blijft belangrijk om een soort ‘masterplan’ te hebben waar je naar toe werkt. Het gaat om een totaalvisie in 3D.

Een verlichtingsplan is zo’n eerste plan. Dit wordt zo opgesteld dat de ruimten optimaal tot hun recht kunnen komen, maar ook dat er verschillende sferen gecreëerd kunnen worden. Dikwijls hoort dit plan bij het bouwproces, maar het kan eveneens apart gevraagd worden bij een renovatie of zo.

kantoor tafel

Een interieur uitwerken helpt de gebruiker bij het kiezen van kleuren, behangpapier, afwerkingen, vloeren, aan te kopen meubels,…

Indien de meubels op maat gemaakt moeten worden (haard, dressing, trap, inbouwkast,… maar ook tafels, banken, enz…) zullen er aparte tekeningen per meubel gemaakt worden, specifiek naar de wensen van de klant.

Al deze opdrachten kunnen binnen een totaalproject of apart gebeuren, als gevolg van een eigen project of als nieuwe opdracht in een bestaand gebouw.

________________________________________________________________________________________________________________________