IMG_5622 2

Hippo naar de bib

Binnenkort ziet dit hoekje er helemaal anders uit, want wij gaan dit veranderen! Blijf ons volgen, binnenkort een preview.

Lees verder
20180220_112232 2

Werf Berkenhof

Enkele imposante foto’s van de werf van de verbouwing van het zorgcentrum Berkenhof.

Lees verder
DSC08581

Hippo Lamp

Hippo Architecten heeft een lamp ontworpen! Men kan hem bezichtigen in PXL Research, Journalistiek en Tech.  Wilt u hem ook in uw living hebben hangen? Mail ons dan voor meer informatie!  De kleuren aan de binnen- en buitenkant zijn vrij te kiezen.

Lees verder
vierkant

PXL Research geopend!

De hogeschool PXL gaf ons de opdracht om van de oude feestzaal op de Elfde Liniestraat te Hasselt een transparante en flexibele werkplek te creëren voor de onderzoekers van het departement Research. Een moedige uitdaging waarin we creatief en oplossingsgericht hebben nagedacht om het programma van eisen na te streven maar ook ruimtelijkheid en vooral architectuur binnen een beperkte […]

Lees verder

PXL Journalistiek geopend!

De omgetoverde gang bij PXL Healthcare viel duidelijk in de smaak, daarom mochten we onze hippo-make-over ook toepassen op het departement journalistiek in de Vilderstraat te Hasselt. Dinsdag 17 oktober 2017 was de opening. We zijn zeer tevreden met het resultaat omdat we met een relatief beperkt budget toch veel ruimtelijkheid en creativiteit hebben kunnen creëren. Wij hopen zo […]

Lees verder
DSC_0264

PXL Tech opgeleverd!

De verbouwingen van het gelijkvloers van PXL Hogeschool gebouw H, departement PXL Tech, zijn afgerond. De inkom, de eetzaal, de toog en de keuken kregen een hippe, eigentijdse metamorfose die warm uitnodigend is voor de studenten. Zelf ontworpen Hippo lampen sieren de plafonds! We zijn zeer tevreden met het totaalplaatje!   Zelf ontworpen en personaliseerbare Hippo lamp! Het materiaal van […]

Lees verder

Kandidatuur wedstrijd in Genk ingediend samen met LABO architecten!

VZW Don Bosco Onderwijscentrum heeft een oproep tot kandidaatstelling gedaan voor de nieuwbouw school VALDOCCO Don Bosco Onderwijscentrum afd. Genk. Aan deze wedstrijd hebben we samen deelgenomen met LABO architecten uit Diest.  Onze fiere koerier van dienst, papa van Jan, verzorgde de levering van de kandidaatstelling bij de hoofdzetel van Don Bosco in Heverlee, na eerst een […]

Lees verder
DSCN8408

Architectuurwedstrijd gewonnen!

Jeugdcentrum kwartier Moorslede te Leopoldsburg krijgt een ‘hippo make-over’! De bestaande jeugdlokalen in de militaire kazerne worden verbouwd en er zal een bijkomende nieuwbouw worden gerealiseerd met extra lokalen.

Lees verder
IMG_4452

Werf PXL Research gestart!

Bestaande toestand helemaal gestript! 3D impressie van de nieuwe toestand.

Lees verder
IMG_4443

Architectuurwedstrijd gewonnen!

Vorige week werd bekend gemaakt dat Hippo Architecten een architectuurwedstrijd van Hasselt heeft gewonnen. Vanaf volgende week breken we ons hoofd over de look en feel van het ontmoetingscentrum te Runkst.

Lees verder
Hasselt0915_1561-HDR-Pano

Hippo in de media

Bij deze een overzichtje van de laatste berichten over Hippo Architecten en onze projecten in de media: “Binnenkijken in een huis met trap als eyecatcher” (Het Nieuwsblad)  “De creatieve architectuur van de PXL Music” (TVL)  “Een vrije trap” (Sjiek, HBVL):   Hippo Home op het nieuwjaarskaartje van de Orde van Architecten:

Lees verder
IMG_0203 2

Mijn Huis Mijn Architect

Hippo Architecten doet mee aan mijn huis mijn architect. In het weekend van 26 en 27 september 2015 zal Jan zijn woning openstellen voor publiek. Meer info vind je hier. Inschrijven kan door een mailtje te sturen naar inschrijven@hippo-architecten.be

Lees verder
IMG_9788

Hippo op Pukkelpop

Ook dit jaar was er weer wat hippo-invloed op het Pukkelpop-terrein.

Lees verder
IMG_0500

Nieuwe opdracht: Jeugdhuis te Koersel

Het startschot is gegeven om het jeugdhuis Club 9 en de slagwerkacademie van Koersel te voorzien van een mooi nieuw gebouw. Dit ontwerp zal gemaakt worden in samenwerking met Architects Unplugged op dezelfde locatie als het bestaande pand. afbeelding 1 : satelietfoto van de site afbeelding 2 : projectboekje waarmee we de wedstrijd wonnen afbeelding 3 : foto bestaand […]

Lees verder
beeld plein

Nieuws over wedstrijd Bree

Met spijt in het hippo-hart willen we jullie melden dat de procedure van de wedstrijd voor het theater van Bree is stop gezet. We vinden het heel jammer dat we het ontwerp dat we samen met Architecten Achtergael maakten, niet kunnen uitvoeren. Maar we blijven natuurlijk heel trots op onze inzendingen. Bekijk alle beeldjes hier!

Lees verder
02 logo website nog dikker - zwart kopie

hippo architecten BVBA

hippo architecten bvba is een feit!

Lees verder
IMG_8704 2

Nieuwe opdracht

Weer een nieuwe opdracht binnen gehaald. Eéntje op vraag van de Stad Genk. We mogen de kantoorruimte van het C-mine Design Centrum uitbreiden.

Lees verder
faba1dca-b23d-11e4-a575-c9088f643554_web_scale_0.0436065_0.0436065__ 2

Jong gezin leeft jaren met WO I-bom in tuin

Eens iets anders op de werf en dan nog op onze werf! DOVO zal vandaag de bom komen ophalen en onschadelijk maken. Lees hier wat er vandaag in de krant verscheen.  

Lees verder
kerstkaartje 2014 vierkant

Beste wensen!

Lees verder
Opening PXL Healthcare  2

PXL Healthcare is officieel geopend!

Wij hebben daarnet, samen met vele anderen, de nieuwe klaslokalen van PXL Healthcare geopend! Alles werd door ons ontworpen, zelfs de inhuldigingsplaat. Tijd nu om de beloofde fles open te trekken! Nieuwsgierig geworden? Klik dan hier en bekijk de foto’s!  

Lees verder