Archive | Verbouwing RSS feed for this section

20180220_112232 2

Werf Berkenhof

Enkele imposante foto’s van de werf van de verbouwing van het zorgcentrum Berkenhof.

Lees verder
vierkant

PXL Research geopend!

De hogeschool PXL gaf ons de opdracht om van de oude feestzaal op de Elfde Liniestraat te Hasselt een transparante en flexibele werkplek te creëren voor de onderzoekers van het departement Research. Een moedige uitdaging waarin we creatief en oplossingsgericht hebben nagedacht om het programma van eisen na te streven maar ook ruimtelijkheid en vooral architectuur binnen een beperkte […]

Lees verder

PXL Journalistiek geopend!

De omgetoverde gang bij PXL Healthcare viel duidelijk in de smaak, daarom mochten we onze hippo-make-over ook toepassen op het departement journalistiek in de Vilderstraat te Hasselt. Dinsdag 17 oktober 2017 was de opening. We zijn zeer tevreden met het resultaat omdat we met een relatief beperkt budget toch veel ruimtelijkheid en creativiteit hebben kunnen creëren. Wij hopen zo […]

Lees verder
DSCN8408

Architectuurwedstrijd gewonnen!

Jeugdcentrum kwartier Moorslede te Leopoldsburg krijgt een ‘hippo make-over’! De bestaande jeugdlokalen in de militaire kazerne worden verbouwd en er zal een bijkomende nieuwbouw worden gerealiseerd met extra lokalen.

Lees verder
IMG_4452

Werf PXL Research gestart!

Bestaande toestand helemaal gestript! 3D impressie van de nieuwe toestand.

Lees verder
IMG_4443

Architectuurwedstrijd gewonnen!

Vorige week werd bekend gemaakt dat Hippo Architecten een architectuurwedstrijd van Hasselt heeft gewonnen. Vanaf volgende week breken we ons hoofd over de look en feel van het ontmoetingscentrum te Runkst.

Lees verder
IMG_8704 2

Nieuwe opdracht

Weer een nieuwe opdracht binnen gehaald. Eéntje op vraag van de Stad Genk. We mogen de kantoorruimte van het C-mine Design Centrum uitbreiden.

Lees verder
faba1dca-b23d-11e4-a575-c9088f643554_web_scale_0.0436065_0.0436065__ 2

Jong gezin leeft jaren met WO I-bom in tuin

Eens iets anders op de werf en dan nog op onze werf! DOVO zal vandaag de bom komen ophalen en onschadelijk maken. Lees hier wat er vandaag in de krant verscheen.  

Lees verder
Opening PXL Healthcare  2

PXL Healthcare is officieel geopend!

Wij hebben daarnet, samen met vele anderen, de nieuwe klaslokalen van PXL Healthcare geopend! Alles werd door ons ontworpen, zelfs de inhuldigingsplaat. Tijd nu om de beloofde fles open te trekken! Nieuwsgierig geworden? Klik dan hier en bekijk de foto’s!  

Lees verder
01

PXL Healthcare is bijna af!

Met veel trots mogen we melden dat de verbouwing van de afdeling vroedkunde van de PXL Heathcare bijna af is. Bekijk alle foto’s hier.

Lees verder

Werf met houtskeletbouw gestart!

Wij zijn gestart met de uitbreiding van een woning met houtskeletbouw. Gisteren is de hele bovenverdieping op de bestaande woning geplaatst. Bekijk meer foto’s hier!  

Lees verder
20140122_18

werf in Hechtel-Eksel

Work in progress in Hechtel-Eksel. We kijken alvast uit naar de houten dak- en gevelbekleding!

Lees verder
20130628_pxl_music_vierkant

Definitieve oplevering PXL Muziekschool

De definitieve oplevering van de PXL Muziekschool te Hasselt is vandaag gebeurd. Het gebouw is al eerder in gebruik genomen en de opening is ook al voorbij, maar nu is hij dus echt af! Veel succes aan alle studenten die er zullen vertoeven.

Lees verder

Arch School Awards

Deze avond gaan wij met het hele bureau naar de Arch School Awards. Wij hebben ons ontwerp voor de PHL ingezonden. Spannend! http://www.edubuild.com/nl/arch-school-awards

Lees verder
SJIEK

Kantoor wordt thuis!

Afgelopen weekend was hippo architecten te zien in SJIEK magazine van Het belang van Limburg.

Lees verder
18

PHL-Music Campus

In Hasselt is donderdagavond onder ruime belangstelling de deuren officieel geopend van PHL-Music Campus Bootstraat. Eerder werd deze afdeling verspreid over de Muziekodroom, maar sinds dit academiejaar hebben de studenten en docenten een eigen campus De laatste 1.600 vierkante meter van het voormalig slachthuis in de Bootstraat werden omgetoverd tot een knap staaltje architectuur met […]

Lees verder