Archive | Nieuwbouw RSS feed for this section

Kandidatuur wedstrijd in Genk ingediend samen met LABO architecten!

VZW Don Bosco Onderwijscentrum heeft een oproep tot kandidaatstelling gedaan voor de nieuwbouw school VALDOCCO Don Bosco Onderwijscentrum afd. Genk. Aan deze wedstrijd hebben we samen deelgenomen met LABO architecten uit Diest.  Onze fiere koerier van dienst, papa van Jan, verzorgde de levering van de kandidaatstelling bij de hoofdzetel van Don Bosco in Heverlee, na eerst een […]

Lees verder
DSCN8408

Architectuurwedstrijd gewonnen!

Jeugdcentrum kwartier Moorslede te Leopoldsburg krijgt een ‘hippo make-over’! De bestaande jeugdlokalen in de militaire kazerne worden verbouwd en er zal een bijkomende nieuwbouw worden gerealiseerd met extra lokalen.

Lees verder
Hasselt0915_1561-HDR-Pano

Hippo in de media

Bij deze een overzichtje van de laatste berichten over Hippo Architecten en onze projecten in de media: “Binnenkijken in een huis met trap als eyecatcher” (Het Nieuwsblad)  “De creatieve architectuur van de PXL Music” (TVL)  “Een vrije trap” (Sjiek, HBVL):   Hippo Home op het nieuwjaarskaartje van de Orde van Architecten:

Lees verder
IMG_0203 2

Mijn Huis Mijn Architect

Hippo Architecten doet mee aan mijn huis mijn architect. In het weekend van 26 en 27 september 2015 zal Jan zijn woning openstellen voor publiek. Meer info vind je hier. Inschrijven kan door een mailtje te sturen naar inschrijven@hippo-architecten.be

Lees verder
IMG_0500

Nieuwe opdracht: Jeugdhuis te Koersel

Het startschot is gegeven om het jeugdhuis Club 9 en de slagwerkacademie van Koersel te voorzien van een mooi nieuw gebouw. Dit ontwerp zal gemaakt worden in samenwerking met Architects Unplugged op dezelfde locatie als het bestaande pand. afbeelding 1 : satelietfoto van de site afbeelding 2 : projectboekje waarmee we de wedstrijd wonnen afbeelding 3 : foto bestaand […]

Lees verder
beeld plein

Nieuws over wedstrijd Bree

Met spijt in het hippo-hart willen we jullie melden dat de procedure van de wedstrijd voor het theater van Bree is stop gezet. We vinden het heel jammer dat we het ontwerp dat we samen met Architecten Achtergael maakten, niet kunnen uitvoeren. Maar we blijven natuurlijk heel trots op onze inzendingen. Bekijk alle beeldjes hier!

Lees verder
3_20120703_18

Start werf in Genk

Deze week nog starten de werken in de Winterslagstraat in Genk. Het bestaande café, bekend van de Gencker Pop Up Bar, zal plaats moeten ruimen voor een nieuwe horecazaak met daarboven appartementen. Ondertussen zijn wij in bezit van ‘historische’ foto’s. Het straatbeeld is op een jaar tijd al erg veranderd!

Lees verder
Bree Pers

Bree in rep en roer?

Een dikke week geleden verscheen onderstaand artikel in de krant. Blijkbaar is er toch heel wat te doen over die ondergrondse theaterzaal. Laten we hopen dat het over ons wedstrijdvoorstel gaat en dat het project kan doorgaan.  

Lees verder
blowerdoor 2

Blowerdoortest van de hippo woning

Gisteren is de blowerdoortest uitgevoerd op de hippo woning. Zo een test meet de luchtdichtheid van een gebouw. Een luchtdichte woning verliest minder warmte en dit is dus onder andere gunstig voor het E-peil.  

Lees verder
13210 EB TECHNICS VO II b 2

Lage-energie kantoor- en woningbouw

Wij zijn bezig met het tekenen van een laag-energie gebouw met er in enkele kantoren en appartementen. Wat denken jullie hiervan?

Lees verder
!cid_CFD344F3-4C9A-4599-BC0B-E23F721E532C (800x800)

Ontmoetingscentrum Elen in de krant

In het Belang van Limburg verscheen vandaag een artikel over de opening van het ontmoetingscentrum te Elen. Wat niet in het artikel vermeld staat is dat Hippo Architecten dit mee gerealiseerd heeft. Wie komt er straks naar de speech luisteren?

Lees verder
voorkant

Nieuwe werf in Beringen

Wij zijn een nieuwe werf gestart in Beringen. De funderingen en de keldermuren zijn reeds gestort. Wij kijken alvast uit naar het resultaat!

Lees verder
voorgevel met muur

Thumbs up in Houthalen !

Werf in Houthalen nadert het einde van de ruwbouwwerken.

Lees verder